ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διεύθυνση Συγγρού και Ζαλοκώστα 38 (έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ) Χαλάνδρι
Τηλέφωνο

ΕΠΕΝΘΕΤΕΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

 
 
 

Στη περίπτωση που υπάρχουν και μπορούν να διατηρηθούν κάποια δόντια ή ακόμα και ρίζες, μπορεί να προσφέρονται για τη στήριξη των ΜΟ ή για αύξηση της συγκράτησης και ευστάθειας ΟΟ. Με αυτόν τον τρόπο, αναστέλλεται η απορρόφηση του οστού, καθώς αυτό διατηρείται γύρω από τις ρίζες. Χρησιμοποιούνται κατάλληλοι σύνδεσμοι με μία ειδική μήτρα / θηλυκό στην εσωτερική πλευρά της οδοντοστοιχίας και το αρσενικό, που προσαρμόζεται με χυτό εξατομικευμένο ενδορριζικό άξονα πάνω στη ρίζα του δοντιού που έχει απομείνει. Το αρσενικό με το θηλυκό συνδέονται και «κουμπώνουν» μεταξύ τους, ώστε η οδοντοστοιχία να είναι σταθερή και να μη μετακινείται. Με ελαφρά πίεση με τους αντίχειρες σε κατάλληλα σημεία, απελευθερώνεται εύκολα από τους συνδέσμους και αφαιρείται για να καθαρίζεται από τον ασθενή σε καθημερινή βάση.

Όταν δεν υπάρχουν ούτε φυσικά δόντια, ούτε οδοντικές ρίζες, για να συμβάλλουν στην επιπλέον στήριξη μιας οδοντοστοιχίας, στη θέση τους μπορεί να χρησιμοποιηθούν οδοντικά εμφυτεύματα. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, η οδοντοστοιχία τροποποιείται εσωτερικά, ώστε εφαρμόζει να παθητικά και άνετα πάνω στα εμφυτεύματα. Μπορεί να τοποθετηθούν και εκ των υστέρων και να προσαρμοστούν σε μία ήδη υπάρχουσα οδοντοστοιχία, όταν αυτό ενδείκνυται. Μελλοντικά, μπορεί να κατασκευαστεί μια νέα οδοντοστοιχία, εάν χρειάζεται, και να συνδεθεί με τα εμφυτεύματα.

Το αίσθημα ασφάλειας που παρέχεται με την επιπλέον στήριξη, βελτιώνουν στο μέγιστο βαθμό την αισθητική και τη λειτουργικότητα της οδοντοστοιχίας (μάσηση, ομιλία) και άρα και την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής.

Όταν τοποθετούνται 4 εμφυτεύματα στην άνω γνάθο, δεν χρειάζεται να καλύπτεται τελείως η υπερώα (ουρανίσκος), το μέγεθος της οδοντοστοιχίας μπορεί να μειωθεί. Ο ασθενής ανέχεται καλύτερα την προσθετική εργασία και προσαρμόζεται πιο γρήγορα.

Σταθεροποίηση ολικών οδοντοστοιχιών με οδοντικά εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούνται από καθαρό τιτάνιο που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία που ευνοεί τη δημιουργία νέου οστού γύρω τους και την οστεοενσωμάτωσή τους.

Οι βελτιώσεις στο σχεδιασμό τους, μετά από συνεχή έρευνα 40 και πλέον ετών από την πρώτη τους εμφάνιση έχουν καταστήσει δυνατή την αποκατάστασή τους σε μικρότερο χρόνο ή ακόμα και άμεσα δηλαδή τη στιγμή της τοποθέτησής τους.
Με σωστό σχεδιασμό και δεδομένου ότι ακολουθείται το κατάλληλο χειρουργικό πρωτόκολλο τα ποσοστά επιτυχίας ξεπερνούν το 95%.

Ποια είναι η διαδικασία

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι μία απλή επέμβαση, διαρκεί περίπου μία ώρα, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και είναι εντελώς ανώδυνη. Ο πόνος που μπορεί να αισθανθείτε τις επόμενες 1-2 μέρες είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.

Μετά την τοποθέτησή των εμφυτευμάτων η υπάρχουσα οδοντοστοιχία τροποποιείται για να εφαρμόζει άνετα πάνω από τα εμφυτεύματα.

Όταν ολοκληρωθεί η περίοδος της επούλωσης, μπορεί να κατασκευαστεί μία νέα οδοντοστοιχία ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί η παλαιά και να συνδεθεί με τέτοιο τρόπο επάνω στα εμφυτεύματα ώστε να είναι ασφαλής και να μη μετακινείται. Με ελαφρά πίεση με τους αντίχειρες σε κατάλληλα σημεία θα μπορεί εύκολα να ελευθερωθεί από τους συνδέσμους των εμφυτευμάτων και να αφαιρείται για να καθαρίζεται σε καθημερινή βάση.

Επισκεφτείτε τη σελίδα: Χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης οδοντικών εμφυτευμάτων για τη βελτίωση της συγκράτησης ολικής οδοντοστοιχίας

  • Αποκαθιστά τη σωστή λειτουργία της μάσησης, επιτρέποντας τη βελτίωση της διατροφής και άρα πιθανώς και της υγείας
  • Βελτιώνει την άρθρωση και την ομιλία
  • Βελτιώνει τη σταθερότητα της οδοντοστοιχίας, μειώνει τους ερεθισμούς των ούλων, μειώνει την αμηχανία που μπορεί να δημιουργεί η χαλαρή συγκράτηση μιας ολικής οδοντοστοιχίας
  • Καταργεί την ανάγκη χρήσης κόλλας οπότε μειώνει το κόστος και την ταλαιπωρία

 Για όλους τους παραπάνω λόγους τελικά χρήση οδοντικών εμφυτευμάτων ως στηρίγματα για τη συγκράτηση ολικής οδοντοστοιχίας έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

 

Η οδοντοστοιχία τροποποιείται και τοποθετείται επάνω στις σφαιρικές κεφαλές των εμφυτευμάτων

Στην περίπτωση που λείπουν περισσότερα ή όλα τα δόντια, σε δύο ή τέσσερα εμφυτεύματα, μπορεί να στηριχθεί μία κινητή αποκατάσταση μερική ή ολική επένθετη οδοντοστοιχία αντίστοιχα.

 

Τοποθέτηση εμφυτευμάτων στην άνω γνάθο που φέρουν σφαιρικούς συνδέσμους. Στην εσωτερική πλευρά της οδοντοστοιχίας υπάρχουν οι αντίστοιχες μήτρες που τους συγκρατούν. Η οδοντοστοιχία έχει καλύτερη συγκράτηση, βελτιώνοντας έτσι την λειτουργικότητά της (μάσηση, ομιλία). Όταν τοποθετούνται 4 εμφυτεύματα η υπερώα δεν καλύπτεται τελείως για μεγαλύτερη άνεση και αίσθηση της τροφής.

Επένθετη μερική οδοντοστοιχία κάτω σε 2 εμφυτεύματα

 

 
 
logo.png
Συγγρού και Ζαλοκώστα 38
(έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ)
Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6896 597
E-mail: levi@prostheticdentistry.gr

Search